Klantervaringen

Emotional Freedom Techniques

Wat zeggen anderen over EFT-Nijmegen-Sanitas?

Mijn dochter is door Guen Leesberg geholpen voor ernstige emotionele- en leerproblemen en ik ben zelf geholpen voor heftige angsten, waarmee ik al vanaf mijn jeugd te kampen had. We zijn beiden in een korte tijd van onze problemen afgekomen terwijl we al jaren vastliepen. Guen helpt je gedreven door je persoonlijke proces heen. Ik heb een bijzonder contact met haar
ervaren. Ik vind de methode EFT verrassend snel, maar het wisselen van de ene methode naar de andere versnelde het proces extra. Ik kreeg zelf de methodes in handen waarmee ik thuis zelf kon werken. Ook bij anderen zoals bij mijn kinderen. Dat hielp direct en gaf extra zekerheid en angsten zijn dan nog beter te overwinnen.
Mijn dochter gaat nu ook weer blij naar school, wat een verademing. Guen kan ook goede adviezen geven over opvoeden. Het contact tussen mijn zoon mezelf en mijn dochter is hierdoor veel beter geworden.
Heb je een probleem dan raad ik je EFT aan en heb je leerproblemen dan raad ik je Voorbij-Dyslexie aan. Het is echt bijzonder en snap niet hoe dit zo snel kan werken. Guen helpt je daadwerkelijk blijvend van je problemen af. Wat ben ik blij dat ik haar heb gevonden. Ik zou het iedereen aan willen raden. Al heb je al jarenlang therapie achter de rug, ga maar naar Guen, want zij breekt op een unieke manier door hardnekkige problemen heen. Ik ben blij.
Eindelijk vrij.

Jasmijn v/d Anker

Ik kwam bij EFT Sanitas met een vervelende klacht: verlatingsangst.
Die was zo groot dat ze mijn relatie aan het kapotmaken was. Ik had al eerder EFT gedaan en ik paste het ook al zelf toe, maar in dit geval kwam ik er niet meer uit in mijn eentje.
We zijn aan de slag gegaan en al snel veranderde er veel. Mijn verlatingsangst verdween door EFT, maar juist door het proces kwamen er ook andere ‘problemen’ naar boven, dingen waar ik al heel lang mee bezig was.
Door EFT krijg je inzichten in je patronen. Ik kwam door de sessies ook op andere ideeën die me zouden kunnen helpen. EFT kan een acuut probleem voor je oplossen, relatief eenvoudig. Het is een prachtige hulpmethode, en eenvoudig (ook thuis) toe te passen. Ik gebruik nog steeds regelmatig EFT voor van alles, het is een hulpmiddel waar je je leven lang plezier van hebt.
Ik ben ver gekomen, ook w.b. mijn Chronisch VermoeidheidsSyndroom.
Nu is het tijd om de draad zelf op te pakken en kan ik zelfstandig verder met de aanpak van het restant van mijn problemen. Mocht het nodig zijn, dan weet ik Guen te vinden. Het voelt zó goed.

E. Jaspers

Hallo Guen,
Ik wou ff door geven dat m’n punten vooruit schieten van school. Had nog nooit een voldoende gehaald voor Duits en nu heb ik een 7,5 en 8,3 gehaald. Bedankt voor de nieuwe leermethode. Groetjes Joris.

En trouwens de docenten vroegen waarom ik opeens goede punten haal met sommige vakken maar wat moet ik dan zeggen?

Joris

Mijn zoon haalt nu ineens ook hogere cijfers met minder inspanning en meer vertrouwen in zichzelf.
Hij heeft altijd moeite gehad met begrijpend lezen en het rekenen op de basisschool. Maar net niet slecht genoeg om extra hulp te krijgen. Maar iedereen (en hijzelf ook) dacht dat er meer in mijn zoon zat dan hij liet zien. Nu hij door Guen is behandeld, hebben we weer hoop en zit hij lekkerder in zijn vel. Hij is meer in zijn element en gaat ook boven verwachting over naar het laatste jaar.
We zijn al blij met de 4 sessies bij Guen die ervoor hebben gezorgd dat zijn rapport van 4 onvoldoendes aan t begin van het jaar naar 0 onvoldoendes is teruggebracht.
Maar ook het ‘goed in je vel voelen’ is ons heel veel waard.
Hij is sterker geworden. Wat een geluk!

M. van der Oever

Eindelijk die controle kunnen loslaten.
Vanaf ongeveer mijn 16e merkte ik op dat ik regelmatig overspoeld raakte door emoties en ik was erg onzeker. Ik was bang om fouten te maken en ik wilde het liefst alles, ziekelijk onder controle houden. Vooral het spontaan in huilen uitbarsten vond ik erg vervelend en hinderlijk. Ik heb voor deze klachten al eerder hulp gezocht bij een maatschappelijk werker en psycholoog, maar beiden konden niet verklaren waar mijn klachten vandaan kwamen, noch zorgen voor een oplossing.

Ik ben in contact gekomen met Guen Leesberg van EFT-Nijmegen-Sanitas.
Ik had de hoop eigenlijk al opgegeven en had nauwelijks verwachtingen. Maar ik stond wel open voor alles wat me nog zou kunnen helpen. Ik heb maar een aantal sessies gehad bij Guen. Nu ben ik zo’n driekwart jaar verder en als ik terug kijk, ben ik enorm gegroeid. EFT heeft mij geholpen om terug te gaan naar mijn innerlijk kindervaringen, waar de angsten vandaan kwamen die voor deze emoties zorgden. Ik sta nu steviger in mijn schoenen, durf meer voor mezelf op te komen en kan meer genieten van het leven. Heerlijk om geen controle meer te willen hebben. Bovenal kan ik veel beter anticiperen op situaties zonder dat ik in huilen uitbarst. Daarbij komt dat ik nu veel beter bij mezelf kan blijven en situaties niet uit de weg ga.

Ik had nooit gedacht dat ik zover zou komen. Bij lastige situaties of tegenslagen help ik mezelf d.m.v. de ‘EFT’-methode. Ik ben me er nu van bewust wat angsten met je kunnen doen. Deze inzichten geven mij de mogelijkheid om in emotionele situaties met vrienden en familie niet alleen een bredere kijk te hebben op de situatie en me niet mee te laten slepen, maar het lukt me ook om anderen beter bij te staan.

A. De jong

Na een druk werkzaam leven, waarin omgaan met mensen centraal stond, botsten (na mijn pensionering) mijn ideeën over de invulling van ons ‘nieuwe’ leven, met die van mijn partner. In plaats van genieten van onze vrijheid en plezier te maken, kwamen we terecht in een situatie van boosheid, frustratie en verwijten.

Ik ben iemand die graag dingen onderneemt en voor wie sociale omgang met mensen belangrijk is. Voor mijn partner was eindelijk de tijd aangebroken om samen met mij de dagen in te vullen. Onze verwachtingen lagen behoorlijk ver uit elkaar. In plaats van oplossingen te vinden, escaleerde het tussen mijn partner en mij met enige regelmaat. Er ontstond een gevoel van machteloosheid en ik was niet in staat om op een juiste manier met de nieuwe situatie om te gaan. Waarom lukte het mij niet?

Met Guen ben ik op zoek gegaan naar antwoorden, we zijn de diepte ingedoken en ik heb ervaren dat de geschiedenis die je als mens met je meedraagt, je heeft gevormd tot wie je bent geworden. Guen heeft mij in enkele sessies geleerd hoe ik door gebruik te maken van Emotional Freedom Techniques, mijn ervaringen uit mijn jeugd kan loskoppelen van de emoties van nu, zodat de dingen op zijn plek begonnen te vallen. Na de behandelingen ben ik in staat alles wat er op mij af komt beter filteren, door mijn eigen ruimte te bewaken en duidelijk te zijn wat voor mij belangrijk is. Ik ben weer dingen gaan ondernemen waar ik gelukkig van word en samen met mijn partner zijn we een nieuwe weg in geslagen.

Ik ben Guen dankbaar dat ze mij op haar liefdevolle en eigen wijze heeft begeleid.  EFT werkt!

Vivianne zegt: Nee ik heb geen Dyslexie meer!

Hoi Guen,
Hoe gaat het?
Met mij gaat het goed, lees mijn stukje maar 😉.

Mijn naam is Vivianne. Sinds ik heb leren lezen, worstel ik hier al mee. Op mijn 10e is mij verteld dat ik dyslexie heb. Ik dacht dat ik geen andere keuze had dan me door boeken heen te wurmen. Inmiddels heb ik bijna mijn tweede HBO studie afgerond. Dit heeft me tot nu toe veel discipline, pijn en moeite gekost. Wanneer ik mij met studiegenoten vergeleek, vond ik dat ik langzamer en minder bewust las dan hen. Dit heeft me onzeker gemaakt, waardoor ik steeds minder plezier kreeg in het lezen en het leren.

Door de therapie bij Guen heb ik leren inzien dat ik gewoon anders leer dan de gemiddelde mens. Daar was dus helemaal niet mis mee, dat was gewoon anders!
Ze heeft me laten inzien dat het schoolsysteem me gedwongen heeft om te leren volgens een systeem dat niet bij mij past. Hierdoor was de basis van het leren lezen niet goed en duidelijk neergezet. Door op zoek te gaan naar mijn unieke leerstrategie heb ik de letters nu wel goed geprogrammeerd. Dit klinkt gek. Ik was er zelf nogal sceptisch over.
Opeens verliep het lezen vloeiender en was ik me zeer bewust van wat ik las.
Mijn hoofd was helder tijdens het lezen. Dit heeft me veel zelfvertrouwen en motivatie gegeven. Ik heb nu al drie boeken uitgelezen in één maand! Dyslexie?!
Nee dat heb ik niet meer!

Vivianne

Drie vliegen in 1 klop.
Ik was altijd al in mijn fantasie op zoek naar een knopje dat ik in zou kunnen drukken en dat daarna dan alles anders zou worden. Bij EFT-Nijmegen-Sanitas heb ik dat knopje gevonden!
Het was allemaal teveel in mijn drukke leven en ik belandde in een Burnout.
Het begon al op de lagere school t.g.v de diagnose Dyscalculie. Ik voelde me dom t.o.v. van andere kinderen die het allemaal wel snapte. Ik was mijn hele leven gericht op anderen om maar aardig gevonden te worden. Bij Guen kwam ik er pas achter dat ik helemaal niet wist wie ik was en wat ik zelf leuk vond om te doen. Ik was boos en heel erg moe en ging altijd maar door, want dan dacht ik aandacht te krijgen: “kijk ik doe dit ondanks dat ik moe, zwak en misselijk ben!”.
Voordat ik in therapie bij Guen ging, was ik Jeanetje. Ik heb me echt 40 jaar lang zo gevoeld.
Ik heb hiervoor verschillende therapieën gevolgd. Dat duurde maar en dat duurde maar en ik wist precies wat ik moest zeggen, stom genoeg doe je dat. Bij Guen voer je geen lange gesprekken, je gaat naar de kern van het probleem en die kern huist in je gevoel. Guen heeft precies in de gaten als de weerstand opspeelt en dan maakte ze me duidelijk hoe ik mezelf voor de gek aan het houden was. Ik heb alle overtuigingen en strategieën als pijn in mijn lijf ervaren. Soms was het heel zwaar en bleken de pijnen in mijn lichaam voor verdriet of angst te staan of gebrek aan emotionele steun. Maar Guen weet het zo te doceren dat het toch allemaal heel mild blijft voelen. Was het te veel dan deden we een stapje terug. Samen met Guen ben ik stap voor stap alle thema’s aangegaan die in verbinding stonden met mijn negatieve zelfbeeld en alles wat daaraan gekoppeld was. Dat betekende ook de controle loslaten en dat was een hele kluif. Pas nu snap ik dat controleren vanuit angst helemaal nutteloos is. Maar dit was echt een hele zware. Ik voelde me na iedere sessie moe maar ook ontspannen, ik moest telkens mijn lichaam en geest resetten en wennen aan de nieuwe ik. Mijn geest en lichaam voelde als bevrijd.
Sanne sliep en ad na de eerste sessie al beter. Toen Sanne werd geholpen moest ik mee kloppen van Guen en later begreep ik dat ik daar ook voor mezelf aan het kloppen was. Toen het zo goed met Sanne ging ben ik zelf verder gegaan bij Guen. Ik hielp niet alleen mezelf hierdoor maar het had ook zoveel invloed op Sanne en mijn man. Drie vliegen in 1 klop, hahaha. De dynamiek tussen Sanne en mij veranderde waar ik bij zat. Door de uitstraling van Guen kwam er rust en liefde over me heen en hoe geweldig was het dat ik dat ook mocht ontvangen voor het eerst van mijn leven. Ik was langzaam van mezelf gaan houden. Als er dingen zijn die ik niet leuk vind kan ik er nu beter mee omgaan. Op mijn werk is alles anders geworden, ik neem de leiding, pak van alles aan en ben niet meer dat dode musje waar toch niemand naar wil luisteren. Ik word gezien. Verder ben ik weer hard gaan lopen. Ik kan me niet meer herinneren hoe ik er aan toe was toen ik voor de eerste keer bij Guen binnen kwam. Maar als ik dan door mijn staties heen lees dan weet ik me weer te herinneren hoe vreselijk ver heen ik toen was. Verder merk ik dat ik anderen ook beter in hun waarde kan laten. De wereld is niet meer zo bedrijgend voor mij. Er is rust.
Sanne slaapt goed, eet goed, is ontspannen, speelt socialer, is beter te bereiken en is van haar medicatie af. (Ze had 36 mg concerta). Het kan zijn dat we nog eens met haar terug moeten naar Guen omdat er door de medicatie dingen onderdrukt zijn geweest die we met EFT niet hebben kunnen aanpakken omdat de medicatie dit onderdrukte. Dat de sessies zo krachtig zouden werken kon ik me niet voorstellen. Je moet het zelf ervaren, het is niet uit te leggen. Ik zou het iedereen aan willen raden. Ik gun het iedereen alleen ik besef dat dit niet voor te stellen is en zie dan ook regelmatig vage blikken als ik over EFT vertel.
Ik ben blij dat ik het knopje heb gevonden. Het knopje is voor mij EFT geworden. De weg naar echte bevrijding.
Na 8 sessies ben ik JEANET, een vrouw van 41 die leert rekenen, die leuke dingen wil doen, geniet en niet meer alles onder controle hoeft houden, energie heeft en nu op een natuurlijke manier haar grenzen aan kan geven. Ik ga problemen niet meer uit de weg maar los ze op. Als het even niet zo goed met me gaat, kan ik het zelf oplossen met de methoden die Guen mij heeft aangeleerd.

Jeanet

Hallo, mijn naam is Hugo en ik ben vier jaar geleden geholpen bij “Voorbij-Dyslexie”. Op de basisschool had ik erg veel moeite met de vakken Nederlands en rekenen. De getallen en de letters stonden op een onlogische waren voor mij soms abracadabra. Doordat Guen Leesberg met mij hieraan heeft gewerkt is het voor mij veel makkelijker om snel te rekenen, ook heb ik een stuk meer rust in mijn hoofd als ik bijvoorbeeld tabellen moet gaan oplossen. Naast de veranderingen van die logica in mijn hoofd kreeg ik er ook een stuk meer zelfvertrouwen van, zodanig dat ik ondanks mijn grote passie voor topsport nu mijn diploma heb gehaald en door kan naar de Havo. Deze stappen heb ik grotendeels te danken aan de methode van “Voorbij-Dyslexie” het is echt aan te raden omdat je al snel resultaat opmerkt en je krijgt ook geen huiswerk mee!

Hugo

Mijn zoon haalt nu ineens ook hogere cijfers met minder inspanning en meer vertrouwen in zichzelf. Hij heeft altijd moeite gehad met begrijpend lezen en het rekenen op de basisschool. Maar net niet slecht genoeg om extra hulp te krijgen. Maar iedereen en hijzelf ook dacht dat er meer in mijn jongen zat dan hij liet zien. Nu dat de letters en de cijfers opnieuw zijn neergezet door Guen, hebben we weer hoop en zit hij lekkerder in zijn vel. Hij is meer in zijn element en gaat ook boven verwachting over naar het laatste jaar. We zijn al blij met de 4 sessies bij Guen die ervoor hebben gezorgd dat zijn rapport van 4 onvoldoendes aan t begin van het jaar naar 0 onvoldoendes is teruggebracht. Maar ook het ‘goed in je vel voelen’ is ons heel veel waard. Hij is sterker geworden. Wat een geluk!

Jolan

Wat ik je wil laten weten is dat Myrthe echt beter leest, afgelopen week ging ze wat voorlezen, af en toe wat haperen maar verder niet! Ik hoor haar ook niet meer zeggen dat ze dyslexie heeft, dat is voorbij zegt ze zelf. Dat vind ik al heel positief.

Praktijk:

EFT-Nijmegen-Sanitas

Schoolstraat 14
6641 DC Beuningen
Tel: 06 38632729
info@eft-nijmegen-sanitas.nl

Copyright:

EFT-Nijmegen-Sanitas 2020

Vormgeving:

Web en Logo

  EFT-Nijmegen-Sanitas
  Voorbij Dyslexie
  Guen Leesberg