Test jezelf

Emotional Freedom Techniques

Ben jij uniek?

 

Misschien ben jij ook wel rechtsdenkend.

Test jezelf eens d.m.v. dit danseresje
Houd het danseresje recht voor je en kijk welke richting het danseresje op danst.

Rechts
Als het danseresje rechts om draait, met de klok mee, dan ben je een van die unieke mensen.
Gefeliciteerd!

Links
Draait het danseresje links om, tegen de klok in, dan lijkt het aannemelijk dat je linksgeoriënteerd bent. Links staat voor de ratio, het kunnen beredeneren, alles willen bewijzen.

Links-rechts
Sommige mensen kunnen het danseresje beide kanten op zien draaien. Deze personen kunnen zowel de gevoelsmatige als de rationele kant van hun hersenen gemakkelijk gebruiken. En dat kan erg handig zijn.

Is jouw linkerhersenhelft dominant of je rechter?

Een sterke minderheid van de bevolking heeft een bijzonder ontwikkelde rechterhersenhelft. Dit zijn de zogenaamde beelddenkers en deze groep hanteert een eigenzinnige leerstrategie.

Mensen die Dyslexie, Dyscalculie of andere leerproblemen hebben, behoren over het algemeen tot deze groep en zij hebben prachtige talenten. Zij kijken bij voorkeur met de rechterhersenhelft de wereld in. Ze kunnen 32 x sneller denken dan de woorddenkers.

De rechterhersenhelft staat voor:
Gevoel, creativiteit, denken in plaatjes en symbolen, filosofie, zaken doorhebben, waarderen, intuïtie, emoties, gewaarwordingen en indrukken, holistisch denken, verbeelding, ruimtelijk inzicht, fantasie, enthousiasme, beweeglijkheid, muzikaal talent, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien, sociale ontwikkeling, empatisch vermogen.
Verder past impulsief zijn, onstuimig, risico’s durven nemen en weinig structuur hebben bij deze groep mensen.

Het kan echter ook zo zijn dat jij door de inrichting van de maatschappij hebt aangeleerd om je linker hersenhelft meer te gebruiken maar dat je van nature wel degelijk rechtsdenkend bent. Dit zou dan de reden kunnen zijn waarom je een leerprobleem hebt ontwikkeld.

Vormen lezen, leren of rekenen voor jou een struikelblok?

Neem dan contact met mij op.

Praktijk:

EFT-Nijmegen-Sanitas

Schoolstraat 14
6641 DC Beuningen
Tel: 06 38632729
info@eft-nijmegen-sanitas.nl

Copyright:

EFT-Nijmegen-Sanitas 2020

Vormgeving:

Web en Logo